Produktiv

Hejsan!

Jag steg upp vid nio imorse och åt frukost, kollade om det fanns några nya lägenheter på lulebo. Sen var jag lite på nätet och sen tog jag en cykeltur till Svanstein! Det är ca 7 km dit, och sen cyklade jag till affären och handla lite också så det blev typ 16 km! Duktigt va.

Jag lagade vegetarisk lasagne till lunch idag. Ville testa något nytt, hade aldrig gjort det förut. Det smakade helt okej men om jag ska va ärlig så föredrar jag nog med köttfärs!

Sen så har jag dammtorkat min bokhylla, skrivbordet, byrån och fönsterbrädan i mitt rum.... Rensade bort lite saker också. Så nu är det rent och fint, för tillfället iallafall haha!

Ha det bra!

Annika

Essence

Tänker och funderar och undrar... Man har bara ett liv, kanske ska man chansa lite. Vem vet.

Delar med mig av en dikt jag skrev idag:

Essence

The flowers are fading
The colours are becoming gray
It's too cold
Too cold for it to survive
My breathing fog my glasses
The birds are leaving
for warmer places
Can I hitch a ride on your wings?
Please
I stare off into the distance
What's behind those mountains,
what's behind those clouds
Only the birds know


Annika

Yogurtlimpa

Jag bakade yogurtlimpa ikväll! :) Det blev gott, men rätt sött så nästa gång tar jag mindre sirap. Första gången jag gör den här sortens bröd. Bara blandade ihop alla ingredienserna och in i ugnen 70 minuter, enkelt!



Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 1 liter naturell yoghurt (3%) med 2 dl sirap i en bunke. (man kan vilja minska på sirapen, det blir väldigt sött) Blanda 4 3/4 dl vetemjöl, 2 dl grovt rågmjöl, 1 dl rågsikt, 1 1/4 dl grahamsmjöl, 2 1/4 dl rågkross, 1 dl vetekli, 1 msk bikarbonat, 1 msk brödkryddor och 2 tsk salt i en annan bunke. Rör ner de torra ingredienserna i yoghurtblandningen. Häll degblandningen i två smorda avlånga brödformar, a ca 1 ½ liter. Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare ca 60 minuter. Täck ev över med aluminiumfolie mot slutet. Låt brödet svalna ordentligt innan du skär det i skivor.

Veggo

Jag har nyss ätit lunch, jag gjorde vegetarisk lunch till mig själv. Kokade ris, fräste morötter, paprika, purjolök och sockerärter, och sen blandade jag i riset och lät det fräsa med lite, med soya och sweet chili sås och sen blandade jag i ett ägg. Det blev krämigt och gott! Mums. Väldigt snabbt att laga också. Skulle vilja äta mer vegetariskt men jag är så kräsen, t.ex så gillar jag inte avokado eller svamp och är inte så förtjust i linser eller bönor... Får samla på mig dom få rätter jag gillar.

Ciao!

Annika

Buzzador jag med

Jag har nyss blivit en buzzador! 

Jag har registrerat mig som buzzador och föreslår att du också gör det!

Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.

Klicka här! :)




Bakning

Chokladmuffins!

Idag har jag bakat chokladmuffins! Jag har gjort glasyr också, ska smaka sen när muffinsarna svalnat lite.

Till lunch åt jag lite pizza, resterna från gårdagens middag.

Pizza Jag gjorde degen. Det är inte så ofta jag gör pizzadeg eftersom två av mina syrror måste ha glutenfritt och mamma är bäst på att göra glutenfri deg.... men nu är dom inte hemma så jag gjorde vanlig deg, och det blev bra! Jättegott och jättemätt blev man.

Hoppas alla som läser det här har en bra dag! :)

Annika

From above

Den här dikten skrev jag alldeles nyss, kommentera gärna om ni gillar den!


I watch it from above
Life
going right past me
The people look like ants
and the cars and buildings looks
like toys
They hurry on
to their jobs to their meetings
In the middle of the road
is a girl, lying next to her bike
She got run over
by people too busy, too much stress
They didn't notice
Didn't slow down in time
Because time was so precious to them
The girl got no time left
I watch it from above
Life
soaring through me

© Annika


Tips på saker jag kan göra?

När jag har tråkigt så dras jag för det mesta till datorn, vilket blir rätt tråkigt det med efter ett tag.... så är det nån som har nå tips på vad jag kan göra? (som inte kräver datorn haha) Sånt som man kan göra hemma ensam (syrrorna går i skolan och dom flesta jag känner bor för långt bort så har ingen att göra nått med). Kanske tips på böcker jag kan låna.... kom på nått för det gör inte jag! Haha.

Känner mig inte ens ett dugg trött nu.... man gör ju inte av med särskilt mycket energi när man sitter still så mycket :P

Nåja, godnatt om det är nån som läser det här!

Annika

Morgonstund har guld i mun... eller?

Godmorgon!

Jag lyckades stiga upp tidigt idag, före nio faktiskt! Haha visst är jag duktig... Det var för att jag ville kolla om dom hade några nya lägenheter uppe på lulebo, dom släpper direktbokning vid nio... men idag hade dom det bara i Råneå och där vill jag inte bo :P

Vad ska man göra idag då? Igår så dammsög jag hela huset och skurade golvet i köket och hallen :P Jag ska laga köttfärssås med spagetti till lunch, måste fa till affären och handla lite.

Det är så kallt här! Det är som höst redan, löven på träden börjar bli gula.... såklart när man bor i norrbotten :P Brrrr. Hoppas nästa sommar blir bättre, i år var den usel.... Fast söderut så har det tydligen varit varmt, typiskt...

Nu ska jag fortsätta fördriva tiden på internet på meningslösa sidor, haha.

Vi hörs!


Annika

Bröd

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av mitt recept på det goda bröd jag brukar baka! :)

Blir ca 24 stycken
50 gram jäst
8 dl ljummet vatten (fingervarmt)
½ dl flytande margarin
½ dl vetekli
½ dl krossade linfrön
2 ½ tsk salt
3 tsk brödkryddor (anis&fänkål)
2-3 msk sirap
Lite grovt rågmjöl
Fullkornsvetemjöl

Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet, häll i resten av vattnet. Blanda i margarin, vetekli, krossade linfrön, salt, sirap, brödkryddor. Blanda i rågmjöl och resten fullkornsmjöl, hur mycket beror på hur grovt man vill ha det... Degen får gärna vara kladdig, så att det fastnar i fingrarna när man tar i degen. Det blir bara godare om det inte är så kompakt. Blanda kraftigt tills degen känns smidig (5 min eller så ungefär) och låt jäsa under bakduk ca 40 min. Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen lite, dela degen i två delar och ta ut 12 degbitar av varje del. (såklart så kan man ju göra limpa av det eller större/mindre bröd om man vill) Rulla till bullar. Låt jäsa på plåt ca 30 minuter och baka sen i ugnen på 225 grader i ca 10-12 minuter.


"You can't change the past, but you can change the future."

Idag har jag sett två filmer, The Time Machine och The Terminator. Den första jag såg är lite mer i min smak än den sista... lite väl mycket action och skjutande i The terminator.... The Time Machine handlar iallafall om en man som börjar bygga en tidsmaskin för att han vill rädda sin flickvän som dog. Han lyckas och reser tillbaka i tiden, men hans flickvän dör ändå, så han reser in i framtiden för att ta reda på varför han inte kan rädda henne.... Hela 800,000 år in i framtiden! Den var rätt bra, äventyr, romantik, lite action. :) The Terminator handlar om en läskig... robot cyborg sak som reser från framtiden för att döda en tjej :P Jag hoppas att jag inte drömmar några knäppa drömmar inatt hah. Om jag kommer ihåg mina drömmar så är dom oftast helt ologiska (även fast det verkar solklart i drömmen förstås) och knäppa.

Kollade på termometern nyss och det var bara 5,7 grader ute. Brrrr. Hatar att det har varit en sån usel sommar och dessutom så kommer hösten tidigt. Det enda bra med det är att de blir lite mörkare på kvällen så att man sover bättre. Fast då blir jag ju mörkrädd oxå :P Det är så läskigt på vintern när man måste gå uppför backen till vårat hus. Vi har ju en skog nära så man kan typ få för sig att det ska komma nått därifrån. Vi har en gång mellan garaget och huset så tycker det är läskigt när man går förbi där när det är mörkt.... och runt huset går jag aldrig på vintern hah för vi har bara lampor på framsidan och vid garaget. Men förhoppningsvis så bor jag i lägenhet i Luleå i vinter!

"Most people see things that are and ask "why?", I dream things that never were and ask, "why not?"


Citat från The Time Machine :)

Vi ses, eller inte!

Annika

Våga flyga

Rubriken är titeln på en bok som jag läser just nu, av Lisa Jewell. Jag gillar hennes böcker, en annan bra bok som jag har av henne är Ralphs party. Våga flyga handlar om en kille som heter Toby som är nära 40 och bor i ett stort hus med massa människor han knappt känner. I huset mittemot bor Leah som just blivit dumpad av sin kille för att hon inte är indisk. Om det inte vore för en gammal mans öde så hade dom två nog aldrig träffats. Våga flyga handlar om att våga ta tag i sitt liv, ändra på saker, hitta nått nytt. Inte gå kvar i gamla hjulspår. Även att våga säga ifrån, säga nej och vara bestämd. Kanske kan Leah hjälpa Toby, och kanske kan Toby hjälpa Leah lite samtidigt....


Nå vem är jag då? En tjej från norra norrbotten från en by som folk knappt kan uttala namnet på. Jag bor vid finska gränsen, kan se över älven mot Finland från köksfönstret. Vissa kan tycka det är coolt, men jag räknar inte Finland riktigt som "utomlands" för det tar bara 20 minuter att åka dit. Dom pratar ju tillochmed svenska här vid gränsen hah... Förresten så uttalas euro eoro inte evro! Vars fick folk v:et ifrån? Uttalar man europa evropa? Nej just det...

Jag är 23 år, blond, blåögd, kort och kurvig. Jag har tre yngre systrar och två föräldrar, bor hemma just nu, men jag letar lägenhet i Luleå för fullt så hoppas kunna flytta snart! Letar jobb också (om det är nån som har något tips säg till! vad som helst som ger pengar och som är heltid duger!). När jag har fått lägenhet så får folk gärna komma och hälsa på :)

Jag har suttit ute och läst på altanen idag, boken som jag skrev om ovan. Det har varit ca 18 grader ute men det kändes varmare för det blåste inte så mycket och var inte så molnigt. Jag har ungefär halva boken kvar så snart måste jag hitta en ny bok att läsa... Jag gillar att läsa nått när jag äter frukost, i soffan, mellan reklampauserna på tv, i sängen innan jag ska sova... Jag äger ca 150 böcker eller nått, köper några då och då. Lånar från biblioteket ibland för det är ju gratis.

Hmm, ja det var väl allt för den här gången!


A ship in the harbour is safe, but that is not what ships are built for.

Annika

RSS 2.0