Yogurtlimpa
Jag bakade yogurtlimpa ikväll! :) Det blev gott, men rätt sött så nästa gång tar jag mindre sirap. Första gången jag gör den här sortens bröd. Bara blandade ihop alla ingredienserna och in i ugnen 70 minuter, enkelt!
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 1 liter naturell yoghurt (3%) med 2 dl sirap i en bunke. (man kan vilja minska på sirapen, det blir väldigt sött) Blanda 4 3/4 dl vetemjöl, 2 dl grovt rågmjöl, 1 dl rågsikt, 1 1/4 dl grahamsmjöl, 2 1/4 dl rågkross, 1 dl vetekli, 1 msk bikarbonat, 1 msk brödkryddor och 2 tsk salt i en annan bunke. Rör ner de torra ingredienserna i yoghurtblandningen. Häll degblandningen i två smorda avlånga brödformar, a ca 1 ½ liter. Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare ca 60 minuter. Täck ev över med aluminiumfolie mot slutet. Låt brödet svalna ordentligt innan du skär det i skivor.
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 1 liter naturell yoghurt (3%) med 2 dl sirap i en bunke. (man kan vilja minska på sirapen, det blir väldigt sött) Blanda 4 3/4 dl vetemjöl, 2 dl grovt rågmjöl, 1 dl rågsikt, 1 1/4 dl grahamsmjöl, 2 1/4 dl rågkross, 1 dl vetekli, 1 msk bikarbonat, 1 msk brödkryddor och 2 tsk salt i en annan bunke. Rör ner de torra ingredienserna i yoghurtblandningen. Häll degblandningen i två smorda avlånga brödformar, a ca 1 ½ liter. Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare ca 60 minuter. Täck ev över med aluminiumfolie mot slutet. Låt brödet svalna ordentligt innan du skär det i skivor.
Kommentarer
Postat av: Alexandra
Ser gott ut! Recept? :)
Postat av: Alexandra
Åh tack :D
Trackback