Bröd

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av mitt recept på det goda bröd jag brukar baka! :)

Blir ca 24 stycken
50 gram jäst
8 dl ljummet vatten (fingervarmt)
½ dl flytande margarin
½ dl vetekli
½ dl krossade linfrön
2 ½ tsk salt
3 tsk brödkryddor (anis&fänkål)
2-3 msk sirap
Lite grovt rågmjöl
Fullkornsvetemjöl

Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet, häll i resten av vattnet. Blanda i margarin, vetekli, krossade linfrön, salt, sirap, brödkryddor. Blanda i rågmjöl och resten fullkornsmjöl, hur mycket beror på hur grovt man vill ha det... Degen får gärna vara kladdig, så att det fastnar i fingrarna när man tar i degen. Det blir bara godare om det inte är så kompakt. Blanda kraftigt tills degen känns smidig (5 min eller så ungefär) och låt jäsa under bakduk ca 40 min. Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen lite, dela degen i två delar och ta ut 12 degbitar av varje del. (såklart så kan man ju göra limpa av det eller större/mindre bröd om man vill) Rulla till bullar. Låt jäsa på plåt ca 30 minuter och baka sen i ugnen på 225 grader i ca 10-12 minuter.


Kommentarer
Postat av: Anna - Ensamstående mamma, hunduppfödare & stolt vegetarian.

Det är så synd att jag har så svårt för att baka sådant bröd sedan jag var gravid, jag tål inte lukten längre! Men det ger väl med sig :P

2010-08-20 @ 23:20:37
URL: http://egopix.blogg.se/firsttimeuser/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0