Hej
Har inte särskilt mycket att skriva här.... men på onsdag åker jag till Stockholm till Daniel! Det ska bli trevligt och härligt :) Lite varmare där än här iallafall... här är det typ -4 grader nu.... brr kallt.
Inget jobb än suck... undrar vad jag vill bli egentligen.... ibland funderar jag på att plugga, men vad??! suck det är så svårt.
Nåja.... löser sig väl nån gång.
Inget jobb än suck... undrar vad jag vill bli egentligen.... ibland funderar jag på att plugga, men vad??! suck det är så svårt.
Nåja.... löser sig väl nån gång.
Dinkelbaguetter
Idag har jag bakat dinkelbaguetter! Mm det blev gott! :)
Recept från Icas Buffétiding
Jästen behöver inte lösas i vattnet, utan alla ingredienser blandas direkt. Lek med att lägga olika frön och nötter i degen.
6 dl kallt vatten
25 g jäst
9 dl vetemjöl (enligt receptet - jag använde dock vetemjöl special och tog ca 6-7 dl)
6 dl dinkelmjöl med fullkorn
2 ½ tsk salt
1 ½ dl pumpakärnor och solrosfrön (jag tog krossade linfrön istället för solrosfrön)
Gör så här:
1. Blanda vatten, smulad jäst, båda mjölsorterna och salt i en bunke (och pumpakärnor och frön om man vill ha det i). Arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller ca 10 minuter för hand.
2. Låt degen jäsa under handduk i 2 timmar.
3. Sätt ugnen på 250 C.
4. Häll ut degen på ett mjölat underlag. Skär i 3 bitar. Rulla ut till längder, så långa att de får plats på en plåt. Tvinna dem lite och lägg på en bakpappersklädd plåt.
5. Låt dem jäsa under handduk 25 minuter.
6. Grädda bröden 20-25 minuter i mitten av ugnen. Baguetterna ska få ordentligt med färg. Låt svalna på galler.
Mums säger jag!
Recept från Icas Buffétiding
Jästen behöver inte lösas i vattnet, utan alla ingredienser blandas direkt. Lek med att lägga olika frön och nötter i degen.
6 dl kallt vatten
25 g jäst
9 dl vetemjöl (enligt receptet - jag använde dock vetemjöl special och tog ca 6-7 dl)
6 dl dinkelmjöl med fullkorn
2 ½ tsk salt
1 ½ dl pumpakärnor och solrosfrön (jag tog krossade linfrön istället för solrosfrön)
Gör så här:
1. Blanda vatten, smulad jäst, båda mjölsorterna och salt i en bunke (och pumpakärnor och frön om man vill ha det i). Arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller ca 10 minuter för hand.
2. Låt degen jäsa under handduk i 2 timmar.
3. Sätt ugnen på 250 C.
4. Häll ut degen på ett mjölat underlag. Skär i 3 bitar. Rulla ut till längder, så långa att de får plats på en plåt. Tvinna dem lite och lägg på en bakpappersklädd plåt.
5. Låt dem jäsa under handduk 25 minuter.
6. Grädda bröden 20-25 minuter i mitten av ugnen. Baguetterna ska få ordentligt med färg. Låt svalna på galler.
Mums säger jag!
Back home....
Ja då var jag hemma igen.... så tråkigt! Hade det ju så bra med Daniel. Så mysigt, härligt, trevligt, tryggt.... Vill dit ner snart igen!
Här hemma händer ingenting... får söka lite jobb och... städa... eller nått. Bakade kladdkaka idag för jag fick så tråkigt :P
See ya when I see ya
Ciao!
Här hemma händer ingenting... får söka lite jobb och... städa... eller nått. Bakade kladdkaka idag för jag fick så tråkigt :P
See ya when I see ya
Ciao!
When U Love Somebody
Vi såg en bra film igår, Youth in Revol, och den här låten är från filmen: http://www.youtube.com/watch?v=FZJJiW1z3QY
Gillar den, den är så bra! :)
Gillar den, den är så bra! :)
Stockholm
Jag har det bra här hos Daniel! I fredags så såg vi film och bara myste, i lördags så bowlade vi i två timmar med två av hans vänner, det var kul! Jag vann faktiskt en gång :) fick strike en gång också... får öva på att bli bättre haha. Igår så var vi på bio och såg The kids are all right. Den var bra och rolig :) Sen så lagade jag sen middag åt oss, det blev köttbullar och spagetti, gott! Jag åkte in en sväng till stan idag (Daniel jobbar) men blev uttråkad av att gå själv där så åkte hem till han igen efter typ en timma :P Ikväll blir det kyckling, currysås och klyftpotatis till middag tror jag. Har det härligt här i Stockholm! :)
Ha det bra alla
Annika
Ha det bra alla
Annika